Toetsweek
Ineens beginnen de afspraken voor tieners in mijn praktijk toe te nemen. Daardoor realiseer ik me dat de toetsweken er aan zitten te komen. Die laatste loodjes zijn voor sommige leerlingen echt heel erg zwaar. Niet omdat ze het hele jaar door slechte cijfers hebben gehaald. Ook kinderen die er eigenlijk best goed voor staan raken soms enorm in de stress van die nare toetsweken.

Ineens beginnen de afspraken voor tieners in mijn praktijk toe te nemen. Daardoor realiseer ik me dat de toetsweken er aan zitten te komen.

Die laatste loodjes zijn voor sommige leerlingen echt heel erg zwaar. Niet omdat ze het hele jaar door slechte cijfers hebben gehaald. Ook kinderen die er eigenlijk best goed voor staan raken soms enorm in de stress van die nare toetsweken.

De angst om te falen waardoor ze alsnog kunnen blijven zitten is soms zo groot, dat er zelfs een kans bestaat op een selffulfilling prophecy..

Want angst en stress doen echt iets met je. Ze kunnen je als het ware ‘verlammen’, waardoor je blokkeert en niet meer op de juiste antwoorden kunt komen. En omdat angst en stress vanuit je hersenstam worden geregeld - en dus reflexmatig worden aangestuurd - heeft het niet zoveel zin om deze in geruststellende bewoordingen te proberen te beïnvloeden.

Dat is de reden waardoor het aantal tieners in mijn praktijk in deze weken opvallend toeneemt. Door met het lichaam te werken kun je namelijk de stress tackelen, waardoor ze beter in hun vel komen te zitten en rustiger de toetsweken ingaan.

Ook kan ik ze technieken leren waardoor ze zichzelf kunnen kalmeren als ze onverhoopt toch de regie even dreigen kwijt te raken.

Dus: merk je dat je kind als een berg tegen de toetsweek opziet? Overweeg dan om eens met hem of haar bij me langs te komen voor een behandeling.

Copyright © 2024 geheel/d