Blog
Decemberdrukte
23 november 2022
December, de maand van cadeautjes, gezelligheid en ontmoeten. Maar ook de maand waarin iedereen druk is: de kinderen vanwege de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten en alle plezier en spanning die dat met zich meebrengt. Mama vanwege al het regelen en organiseren van cadeautjes en maaltijden. De juffen en meesters vanwege de laatste, feestelijke loodjes voor de kerstvakantie.
Primaire reflexen
6 november 2022
Wat hebben wiebelkonten, kinderen die snel afgeleid zijn, niet tegen etiketjes in kleding of naadjes in sokken kunnen en kinderen die snel overprikkeld zijn met elkaar gemeen? Ze hebben hoogstwaarschijnlijk nog actieve primaire reflexen!
Overprikkeld
23 oktober 2022
De ene mens registreert meer dan de andere.  Ongeveer één op de vijf mensen wordt hooggevoelig of hoogsensitief genoemd, omdat zij veel meer prikkels binnenkrijgen (voelen, horen, ruiken, proeven, zien) dan anderen.
Nothing in nature blooms all year
14 oktober 2022
We stellen soms hoge eisen aan onszelf en zijn daardoor wel eens geneigd om die ook aan de mensen in onze omgeving te stellen. Aan onze partner, collega’s of aan onze kinderen. En als we voelen dat anderen de lat voor ons best hoog leggen, dan kan dat een akelig gevoel geven. Doe ik het wel goed genoeg? Zijn ze wel tevreden over me?
De R zit weer in de maand
1 september 2022
De R zit weer in de maand! De scholen zijn begonnen en de herfst dient zich aan. We moeten weer in het ‘gareel’ van school of werk en er wordt van ons verwacht dat we adequaat en efficiënt van start gaan. Dat we ons kunnen concentreren en dat we ondertussen ook het overzicht behouden. We moeten plannen en zelfstandig werken, onthouden en organiseren.
Stevig in je schoenen
12 augustus 2022
Je voeten dragen je vanaf het moment dat je je eerste stapje zet. Ze zijn belangrijk voor je stabiliteit, je lichaamshouding en hoe goed je kunt aarden.
Copyright © 2022 geheel/d