Blog
Toetsweek
6 juni 2023
Ineens beginnen de afspraken voor tieners in mijn praktijk toe te nemen. Daardoor realiseer ik me dat de toetsweken er aan zitten te komen. Die laatste loodjes zijn voor sommige leerlingen echt heel erg zwaar. Niet omdat ze het hele jaar door slechte cijfers hebben gehaald. Ook kinderen die er eigenlijk best goed voor staan raken soms enorm in de stress van die nare toetsweken.
Lekker op vakantie
20 april 2023
Nog even en het is weer zomervakantie. Lekker weg met je gezin of met vrienden. Maar wat doe je als je last hebt van reis- of wagenziekte, waardoor je er nu al tegen opziet? Wist je dat reis- en wagenziekte vaak worden veroorzaakt door een nog actieve primaire reflex?
Als school voelt als een gevangenis
8 maart 2023
Het kan voor kinderen een behoorlijke uitdaging zijn om naar school te moeten gaan. Er wordt namelijk nogal wat van een kind verwacht op school: stilzitten, je aandacht ergens bij houden, dingen onthouden, eerst denken en dan pas doen, in een groepje samenwerken, enzovoort.
Wij zijn allemaal verschillend
5 februari 2023
Wist je dat alle mensen op de wereld exact dezelfde reflexen hebben? Het maakt dus niet uit waar je geboren bent, hoe oud je bent of hoe je er uitziet: onze reflexen zijn precies hetzelfde. Dat is zo’n universeel gegeven dat het eigenlijk ook vanzelfsprekend is dat het werken met deze reflexen zo krachtig is.
Een hekel aan sport
20 januari 2023
Als kind had ik een hekel aan sport. En zwemles vond ik al helemaal verschrikkelijk! Tijdens de gymlessen op het voortgezet onderwijs moesten er vaak groepjes worden gekozen. Ik werd steevast als laatste of één na laatste gekozen. Als ik als enige overbleef en er dus niets meer te kiezen viel, klonk er regelmatig een zucht bij de groep die zich met mij opgescheept wist.
Een unieke samenwerking
3 januari 2023
Op 1 januari is een bijzondere samenwerking van start gegaan. Met Annemarie Bogaard van De Lelie Rouwbegeleiding bied ik een uniek traject aan werkgevers aan voor de begeleiding en behandeling van medewerkers die zijn geconfronteerd met verlies en rouw.
Primaire reflexen
6 november 2022
Wat hebben wiebelkonten, kinderen die snel afgeleid zijn, niet tegen etiketjes in kleding of naadjes in sokken kunnen en kinderen die snel overprikkeld zijn met elkaar gemeen? Ze hebben hoogstwaarschijnlijk nog actieve primaire reflexen!
Overprikkeld
23 oktober 2022
De ene mens registreert meer dan de andere.  Ongeveer één op de vijf mensen wordt hooggevoelig of hoogsensitief genoemd, omdat zij veel meer prikkels binnenkrijgen (voelen, horen, ruiken, proeven, zien) dan anderen.
Nothing in nature blooms all year
14 oktober 2022
We stellen soms hoge eisen aan onszelf en zijn daardoor wel eens geneigd om die ook aan de mensen in onze omgeving te stellen. Aan onze partner, collega’s of aan onze kinderen. En als we voelen dat anderen de lat voor ons best hoog leggen, dan kan dat een akelig gevoel geven. Doe ik het wel goed genoeg? Zijn ze wel tevreden over me?
De R zit weer in de maand
1 september 2022
De R zit weer in de maand! De scholen zijn begonnen en de herfst dient zich aan. We moeten weer in het ‘gareel’ van school of werk en er wordt van ons verwacht dat we adequaat en efficiënt van start gaan. Dat we ons kunnen concentreren en dat we ondertussen ook het overzicht behouden. We moeten plannen en zelfstandig werken, onthouden en organiseren.
Stevig in je schoenen
12 augustus 2022
Je voeten dragen je vanaf het moment dat je je eerste stapje zet. Ze zijn belangrijk voor je stabiliteit, je lichaamshouding en hoe goed je kunt aarden.
Copyright © 2024 geheel/d