Wij zijn allemaal verschillend
Wist je dat alle mensen op de wereld exact dezelfde reflexen hebben? Het maakt dus niet uit waar je geboren bent, hoe oud je bent of hoe je er uitziet: onze reflexen zijn precies hetzelfde. Dat is zo’n universeel gegeven dat het eigenlijk ook vanzelfsprekend is dat het werken met deze reflexen zo krachtig is.

Wist je dat alle mensen op de wereld exact dezelfde reflexen hebben? Het maakt dus niet uit waar je geboren bent, hoe oud je bent of hoe je er uitziet: onze reflexen zijn precies hetzelfde. Dat is zo’n universeel gegeven dat het eigenlijk ook vanzelfsprekend is dat het werken met deze reflexen zo krachtig is. Reflexen zijn belangrijk voor onze ontwikkeling én om ons te beschermen. Daarom spelen ze een belangrijke rol als we opgroeien, maar kunnen ze ook tevoorschijn komen als we te maken krijgen met gevaar, stress of trauma.

 

De bewegingen die bij bepaalde reflexen horen, zijn dus bij iedereen hetzelfde. Bij deze bewegingen horen een bepaalde spierspanning, richting en kracht, die al voor je geboorte tot in detail in je hersenen zijn opgeslagen. Dus of ik nu bij jou of bij mij op een bepaalde plek een stimulus (prikkel) geef, we horen allebei dezelfde reactie te vertonen.

 

Als jouw reactie op zo’n prikkel anders is dan dat de bedoeling is, dan kan ik met reflexintegratie je hersenen erop attenderen dat ze even ‘in het archief moeten duiken’ om de juiste beweging (met bijbehorende spierspanning en dergelijke) op te zoeken. Dat doe ik door eerst de prikkel en daarna de bijbehorende beweging bij jou te laten voelen.

 

Het gevolg hiervan is dat je hersenen deze reflexbeweging herkennen en hem weer op de goede manier leren uitvoeren. Dat klinkt erg eenvoudig, maar voor je lichaam en je hersenen is het best hard werken.

 

Kort gezegd kan reflexintegratie je helpen om terug te keren naar je basis. Naar jouw perfecte programmering, die als een blauwdruk ligt opgeslagen. Soms heb je daar gewoon even een beetje hulp bij nodig. Dus of je nu een wiebelkont bent of hooggevoelig, last hebt van stress of te maken hebt gehad met verlies of trauma, reflexintegratie kan helpen om je lijf weer rustig en adequaat te laten reageren.

Copyright © 2024 geheel/d