Overprikkeld
De ene mens registreert meer dan de andere.  Ongeveer één op de vijf mensen wordt hooggevoelig of hoogsensitief genoemd, omdat zij veel meer prikkels binnenkrijgen (voelen, horen, ruiken, proeven, zien) dan anderen.

De ene mens registreert meer dan de andere. 

Ongeveer één op de vijf mensen wordt hooggevoelig of hoogsensitief genoemd, omdat zij veel meer prikkels binnenkrijgen (voelen, horen, ruiken, proeven, zien) dan anderen.

Naast deze (erfelijke?) aanleg voor prikkelgevoeligheid spelen ook reflexmatige zaken een rol in de mate waarin je prikkels ontvangt en daar hinder van kunt ervaren.

In situaties van stress en bij gevoelens van onveiligheid zal je lichaam extra zijn best doen om mogelijk gevaar te detecteren. Hierdoor biedt je lijf jou de kans om tijdig te vechten, te vluchten of te bevriezen, net wat er op dat moment nodig is om te overleven.

Want als je je niet veilig voelt, dan interpreteert jouw lichaam dat als een teken dat het nóg alerter moet zijn.. Je bent daardoor hyperalert. Niets ontgaat je en je lijf is in een constante staat van paraatheid.

Dat houd je niet vol!

Heb je last van overprikkeling (of onderprikkeling, want ook dat bestaat), dan is het goed om te weten dat Reflexintegratie jou kan helpen om je prikkelgevoeligheid die wordt veroorzaakt door stress, onveiligheid, hechtingsproblematiek of andere factoren, te normaliseren. 

Beter in je vel met Reflexintegratie 💛

Copyright © 2024 geheel/d