Nothing in nature blooms all year
We stellen soms hoge eisen aan onszelf en zijn daardoor wel eens geneigd om die ook aan de mensen in onze omgeving te stellen. Aan onze partner, collega’s of aan onze kinderen. En als we voelen dat anderen de lat voor ons best hoog leggen, dan kan dat een akelig gevoel geven. Doe ik het wel goed genoeg? Zijn ze wel tevreden over me?

We stellen soms hoge eisen aan onszelf en zijn daardoor wel eens geneigd om die ook aan de mensen in onze omgeving te stellen. Aan onze partner, collega’s of aan onze kinderen.

En als we voelen dat anderen de lat voor ons best hoog leggen, dan kan dat een akelig gevoel geven. Doe ik het wel goed genoeg? Zijn ze wel tevreden over me? 

Sommige mensen blijven ook dan hun rustige en stabiele zelf. Wat heerlijk als je dat kunt! Als je je niet gek laat maken door de (soms onuitgesproken) verwachtingen die anderen van je hebben. Voor al die mensen, groot en klein, die soms gebukt gaan onder de druk die ze voelen om te presteren: wees geduldig met jezelf! Er is niets in de natuur dat het hele jaar bloeit.. 🌻 

Als het je niet lukt om deze druk van je af te schudden, probeer dan eens om elke dag een halfuurtje te wandelen. Lekker in de natuur of in het park. Groen om je heen helpt je om te ontspannen. En drink een paar extra glazen water.

Merk je dat je kind moeite heeft met de druk van school, sport of sociale contacten? Probeer dan ook meer te bewegen! Niet in competitie-verband, maar rustig en dicht bij de natuur.

Wil je meer tips? Ik geef ze je graag 🍀

Copyright © 2024 geheel/d